Aktiviteter

Lovund Hotell +47 75 09 20 30

###Kveldstur til Lundefulgenes rike### På kvelden, i perioden 14. april - ca. 15. august, samles ofte lunden seg å flyver i store flokker over lundeura. Kun 30 minutters vandring fra hotellet og du er mitt i riket, en flott tur for store og små. Turen kan fint gjøres på egen hand og passer utmerket som en kveldstur etter middag. Lunden kan også oppleves på samme sted dagtid, men ikke i samme mengder.

###Kystkultursenteret på Lovund### Vi er stolte av Kystkultursenteret, Lovundfolkets eget museum. Utstillingene på museet spenner vidt, så her finnes garantert interessante ting for alle: I Heimhusan, Fiskarlivet, Nyttefuglene, Lovundkutteren Neptun, Storbåtnaustet og flotte malerier for å nevne noe. Daglige åpningstider i sommersesongen. Vi åpner for grupper resten av året!

###Opplev Lovundbygda### Lovund er kjent som øya mot strømmen, noe som har sin bakgrunn i lakseventyret som Lovund er så kjent for. Dette får du gjerne bekreftet gjennom en vandring i bebyggelsen. Lovundbygda vitner om et samfunn i vekst: Ingen hus står tomme og du finner det meste fra eldre, velholdte, tradisjonelle nordlandshus til moderne boliger. Barna leker langs gatene og hilser høflig på alle som går forbi.

###Fotturer i fjell og mark### Lovund er en fantastisk turøy og vi har tilrettelagt for flere turer rundt omkring på øya. Alle turløyper er kun en kort fottur fra hotellet og det tar ikke lang tid før du ha forlatt Lovundbygda og er midt i Lovunds vakre uberørte natur. Her finnes turer for alle, fra korte lette turer i flatt terreng til topptur til Lovundjellet (625 m.o.h) Turkart finnes i resepsjonen.

###Havgolf### Vi er litt stolte over akkurat denne lille aktiviteten. Lengst sør på Lovund finner du en liten driving- range hvor vi har tilrettelagt for aktivitet. Rangen ligger ca. 60 meter over havet og har fantastisk utsikt sør mot Dønnamannen, Syv søstre og Vega. Golfballene, som fås kjøpt i resepsjonen, er laget av fiskefor som løses opp når de lander i havet. Artig opplevelse for små og store grupper.

###Fuglekikking### På tidlig morgen eller kveld er det ofte stor aktivitet i fuglelivet på Lovund. Vi har laget et godt turforslag som kan ta deg med på en fin fuglerunde. På turen sommerstid kan du observere Lunde, havørn, hubro, smålom, tjeld, vandrefalk, teist, krykkje, toppskarv, rødnebbterne og grånebbterne m.m. Hubro er svært sjelden å observere, men kan ofte høres på kveldstid hele året. Fin tur tidlig på morgen eller sent på kveld.

###Badeplassen Valen Amfi### Badeplass midt i bygda, med kritthvit sandstrand. Havet rundt er oppdemmet slik at vannet alltid står høyt og i tillegg gir dette litt bedre badetemperatur. Badeplassen er åpen for alle og på gode sommerdager er dette en sikker vinner. Sjekk badetemperaturen på https://badetassen.no/areas/Lovund

###Dagstur til Træna### Med å benytte kystens rutegående båter kan du, på hverdager, i hele sommer gjøre dagsturer til Træna. Du kan ta rutebåt fra Lovund, mandag - fredag, kl. 10.10 til Træna å returnere enten 12.40 eller 19.10 samme dag. Gå i land på Husøy og se på kirken og bygda. Deretter kan du ta en egen bygderute videre til fjelløya Sanna. Her kan du besøke kirkehelleren og gå tunellen til toppen av Gompen. Her venter fantastisk utsikt og gode opplevelser. Lag din egen dagstur tur ved å benytte: https://reisnordland.no

God tur!

a