Galleri SYN

Lovund Hotell +47 75 09 20 30

###Galleri SYN & NorlandiART### Vi er så heldige å ha fått etablert et godt samarbeid med  [NorlandiART](https://www.norlandiart.no/), et unikt kunst og kunstformidlingsprosjekt som forteller historier fra og om Nordland sett gjennom kunstnerøyne. Det startet med at kunstneren Are Andreassen fikk med seg 21 av sine kollegaer i Nordland fylke på et dugnadsprosjekt der store deler av fylkeshovedstaden ble omskapt til et gigantisk utegalleri. Og nå er også Lovund Hotell med sitt lille galleri inkludert i dette. Hvert år, 14. april presenteres en ny kunstner. Hittils har følgende stilt ut i galleriet: Are Andreassen (2017), Kurt Edvin Blix Hansen (2018) og Ina Otzko (2019).

__Årets kunstner: Thor Arne Losnedal__ Få kunstnere har satt mer spor etter seg enn Thor Arne Losnedal. Iallfall langs det utstrakte veinettet i Nordland. Det er nemlig ubestridelig at han er den kunstneren som har lagt flest mil med asfalt. Allerede på midten av 1980 tallet, da han var student ved Kunstakademiet i Trondheim, skilte han seg ut fra sine medstudenter på malersalen. Han minnet om en ordentlig arbeidskar der han strevde med lerretene, iført veivesenets karakteristiske arbeidsjakke. Utover det er det ikke mye spor etter asfalt i bildene hans. Og ikke mye spor etter bildene i asfalten. Snarere tvert i mot. Men de lange veistrekningene i Nordland har holdt maleren i livet og gitt han muligheten til å leve ut sine maleriske drømmer.

Les mer om NorlandiART: https://www.norlandiart.no Les mer om årets kunstner: https://www.norlandiart.no/tor-anre-losnedal Kjøp bilder: https://www.norlandiart.no/galleri

a