Tid for aktivitet

Lovund Hotell +47 75 09 20 30

__Kystkultursenteret__ Vi er stolte av Kystkultursenteret, Lovundfolkets eget museum. Utstillingene på museet spenner vidt, så her finnes garantert interessante ting for alle: I Heimhusan, Fiskarlivet, Nyttefuglene, Lovundkutteren Neptun, Storbåtnaustet og flotte malerier for å nevne noe. __Åpningstider 19. juni - 11. august__ Alle dager: 10.00 - 16.00 Grupper på bestilling alle dager, hele året.

__Havgolf__ Vi er litt stolte over akkurat denne lille aktiviteten. Lengst sør på Lovund finner du en liten driving- range hvor du kan slå baller ut i det store havet. Rangen ligger ca. 60 meter over havet og har fantastisk utsikt sør mot Dønnamannen, Syv søstre og Vega. Golfballene er laget av fiskefor som løses opp når de lander i havet. Artig opplevelse for små og store grupper.

__Lakse­teater__ Vi tar inn blodferske råvarer og våre kokker gir dere en real innføring i laks og dens bruks­områder. Vårt mål er å vise hva alle deler av laksen kan brukes til. Samtidig gir vår servitør deg en orientering om drikke som passer godt til laks. Her skal det læres litt, lages og smakes. Hele laksen skal i bruk.

__Jakten på lyset i havet__ Vinteren byr på fantastisk lys, og vi ønsker at dere kan få oppleve dette på en spennende måte. Seløy Kystferie tar oss med ut fra Lovund i 12 manns ribbåter og jakter på lyset i havet. Solnedgang på vinteren gir minst like flott lys som resten av året. Turen er på 1,5-2 timer og kan gjennomføres også når det ikke er klarvær. Lyset finner vi selv i mørket.

__Nordlys__ Fra midten av september til begynnelsen av april kan nordlyset være synlig på nattehimmelen over Lovund. Er himmelen klar er det stor sannsynlighet for å se naturfenomenet fra våre egne terasser. Utover dette kan vi tilby nordlyssafari med båt. Da reiser vi ut til de havområder med størst sannsynlighet for å oppleve nordlyset.

__Til topps på Trænstaven__ Rana Spesialsport tar små og store grupper med til topps på Trænstaven. Turen er en god utfordring for folk flest som ikke er vant til å klatre. Du må være i alminnelig god form og klare en bratt fjellside som stuper rett ned i storhavet. Alt nødvendig klatreutstyr holdes av Rana Spesialsport.

__Laks lokalitetsbesøk__ Med egen båt besøker vi Lovundlaks på en av deres lokaliteter i nærheten av Lovund. Vi lærer om oppdrettsnæringen og får hilse på laksen i havet.

__Dagstur til Træna__ Med egen båt og kunnskapsrik guide tar vi turen fra Lovund til naboøya Træna. Vi går i land på Husøy og ser på kirken, bygda og Petter Dass kapellet. Deretter går turen videre til fjelløya Sanna. Her besøker vi kirkehelleren og om gruppen ønsker går vi gjennom ”tunellen” til toppen av Gompen. Her venter fantastisk utsikt og gode opplevelser. Vi sørger for enkel bevertning underveis.

__Dronningrunden__ Lovund er kjent som øya mot strømmen. På denne runden får du innblikk i historien til den lille øya. Vår lokalkjente guide forteller om alt fra barnehage til drikkevann, fra fiskarbonden til lakseeventyret. Turen er som oftest tilpasset gruppens ønsker og tid tilgjengelig.

__Havsturer med LovundSkyss__ Her er det kun fantasien som setter grenser. Sightseeing, fuglesafari, havsfiske, dagsturer til naboøyer, rundturer og ikke minst transportetapper. Hvorfor ikke gjøre transporten til og fra Lovund til en opplevelse? Lovundskyss har båter som kan ta grupper inntil 100 personer.

__Ribsafari__ Vi har godt samarbeid med aktører som tar dere med på trygge og gode ribturer. Turene kan skreddersys, men vår anbefaling er turer sørover i været med fuglesafari, fyrbesøk og gode historier fortalt underveis. Sett av minimum 2 timer til en slik aktivitet.

__Havsfiske__ Følelsen av å få en stor torsk på kroken er noe alle bør oppleve. Vi drar ut med gode båter og lokalkjent skipper som vet hvor fisken står. Vel hjemme og kanskje med en god fangst venter våre kokk i spenning på hva dere har fått. Kanskje havner dagens fangst på bordet til middag senere på kvelden.